torstai 14. elokuuta 2014

Jäde-hankkeen loppuhuipennus on edessä- syksy on ajankohtaisten vaikuttamiskoulutusten aikaa

Lämmin kesä jatkuu lämpimänä syksynä ja Järjestöt lähidemokratian tukena -hanke pitää vaikuttamiseen liittyvä ajankohtaiset teemat esillä tapahtumissa, seminaareissa ja koulutuksissa.


Elokuu on suunnittelun ja järjestelyjen aikaa -syyskuussa tapahtuu:


1. Vaikuttamisen väylät tulevaisuuden Suomessa- seminaari
Aika: 26.9.2014 klo 9.00-15.15
Paikka: Helsinki, Eduskunnan Pikkuparlamentin auditorio
Kohderyhmä:  kaikille vaikuttamisesta kiinnostuneille
Sisältö: Millaista on tulevaisuuden vaikuttaminen Suomessa? Miten paljon vaikuttamisessa ja osallistumisessa hyödynnetään verkon tarjoamia mahdollisuuksia, ja miten muuten tulevaisuudessa osallistutaan ja vaikutetaan? Mikä on järjestöjen rooli vaikuttajina tulevaisuuden yhteiskunnassa?

Tarkempi ohjelma ja ilmoittautuminen  14.9. mennessä sivun http://www.osallistu.fi/koulutusta/seminaari/ kautta




2.   Vaikuttamisen uudet muodot- webinaarisarja 
Aika: 29.9.,  2.10.,  6.10.,  9.10., 13.10. ja  16.10.2014 klo 17.45-19.00
Paikka: verkossa, Adobe Connect- verkkokokousjärjestelmä
Kohderyhmä:  kaikki vaikuttamisesta kiinnostuneet
Sisältö: Mitä nuoret haluavat vaikuttamisesta? Miten tulevaisuudessa vaikutetaan? Millaisia nuoret ovat työelämävaikuttajina? Voiko paikallisesti vaikuttaa globaalisti? Webinaari on jaettu kuudelle illalle, jolla kullakin on oma teema.

Tarkempi ohjelma, ohjeet webinaariin osallistumisesta ja ilmoittautumislomake sivulla http://www.osallistu.fi/koulutusta/vaikuttamisen-uudet-muodot-webin/
Voit osallistua koko webinaarisarjaan tai yksittäisiin puheenvuoroihin, ks. tarkemmin ilmoittautumislomake.



3. Kehity vaikuttajana! - Työvälineitä ammattijärjestön vaikuttamiseen
Aika:23.9.2014
Paikka: Pori
Kohderyhmä: Ammattijärjestöaktiivit

Sisältö ja tavoitteet: Tavoitteena on antaa välineitä paikalliseen vaikuttamistyöhön. Koulutuksessa opitaan keräämään taustatietoa ja kokoamaan yhteistyöverkoston vaikuttamistyön tueksi ja pitämään yhteyttä oman verkoston kanssa. Koulutuksesta saa näkemystä siihen, mihin asioihin osallistujien odotetaan vaikuttavan ja missä vaiheessa. Lisäksi opitaan, kuinka palkansaajajärjestöjen näkyvyyttä voisi lisätä paikallisesti ja miten lähestyä mediaa.

Toteutus: Koulutus koostuu ennakkotehtävästä, lähiopetuspäivästä ja kehittämistehtävästä. Koulutus toteutetaan yhteistyössä Tehy ry:n kanssa. Toteutuksesta vastaa TJS Opintokeskus.


4. Vaikuttava paikallisyhdistys: paikallisyhdistyksen verkkovaikuttamisen ja sosiaalisen median valmennus

Aika; 27.9.2014
Paikka: Helsinki

Sisältö: Verkkovaikuttamisen kenttä on paljon muutakin kuin omat nettisivut. Se pitää sisällään yksisuuntaisen tiedottavan viestinnän lisäksi vuorovaikutusta, aimo annoksen sosiaalista mediaa, hieman hakukoneiden tuntemusta, hyppysellisen analytiikkaa ja ennen kaikkea toimivaa sisältöä.
Tämän valmennuksen tarkoituksena on tarjota paikallisyhdistyksille vinkkejä ja hyväksi havaittuja käytäntöjä tuloksellisen verkkovaikuttamisen tueksi. Tutustumme kanaviin, mutta ennen kaikkea siihen, kuinka eri välineitä käytetään osana verkkoviestinnän kokonaisuutta. Kokonaisuuteen kuuluvat tiiviinä osana yhdistyksen jäsenet, jotka tuottavat verkkoon sisältöä omissa kanavissaan. Kuinka tätä sisältöä voidaan hyödyntää paikallisyhdistyksen tasolla? Entä kuinka onnistumista mitataan? Miten verkkokeskusteluihin tulee osallistua?
Koulutus pohjautuu Suomen Toivo -ajatuspajan julkaisemaan Valtuustoryhmä vaikuttaa -oppaaseen (http://www.toivoajatuspaja.fi/julkaisut/valtuustoryhman-some-opas/), joka on hyvää taustalukemista valmennukseen osallistuville.
Koulutuksen järjestävät yhteistyössä opintokeskus Kansio ja Suomen Toivo -ajatuspaja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti